jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

Accommodatie: budget, comfortabel, 1e klas of de luxe

 
 
 
 
traditionele japanse hotelkamer

In de standaardcategorieen in onze tours kunt u kiezen uit de volgende accommodatie

BUDGET

2 sterren accommodatie.
Bij westerse hotels kamer met bad/wc, bij Japanse accommodatie gemeenschappelijke badkamer, afsluitbaar bij kleine minshuku, naar sekse gescheiden bij grote minshuku.

In Tokyo verblijft u in een westerse-stijl toeristenklasse hotel, hartje centrum.
Ontbijt is hier gratis inclusief (alleen voor Tozai passagiers!)
De kamers zijn niet groot maar voorzien van badkamer en WC.
Voor de excursies gaat u naar een nabijgelegen pick-up hotel.

In Kyoto overnacht u in een eenvoudig Westers hotel (kamers met bad/wc) of in een sfeervolle ryokan (kamers zonder bad/wc); met een kleine toeslag kunt u overnachten in een leuke ryokan, die kamers met eigen bad/wc bieden.
Maaltijden zijn niet inbegrepen, maar kunnen ter plekke besteld worden.
Voor de excursies gaat u naar een pick-up hotel in de buurt van uw hotel of ryokan.

Elders: U verblijft in minshuku waarbij meestal avondeten en ontbijt zijn inbegrepen.In de grote steden zijn geen maaltijden inbegrepen. Indien u in een westers hotel overnacht, is dat zonder maaltijden.

COMFORTABEL

3 sterren niveau.

Bij westerse hotels kamer met bad/wc; bij Japanse accommodatie meestal kamer met eigen wc/wastafel en gemeenschappelijke badkamer (afsluitbaar); soms zijn er kamers met bad.

In Tokyo en Kyoto verblijf in een 3 -sterrenhotel, kamer met eigen bad/wc.
Maaltijden zijn in de grote steden niet inbegrepen, maar kunnen wel besteld worden. Tegen meerprijs kunt u in Tokyo of in Kyoto overnachten in een comfortabele ryokan.
Bij vrijwel alle excursies wordt u bij uw eigen hotel afgehaald.

In de andere grote steden verblijft u in een ryokan of Japanse stijl hotel. Vaak zijn grandioos Japans avondeten en ontbijt inbegrepen. In sommige ryokan zijn kamers met eigen bad/wc, maar dit is niet overal mogelijk.

Elders 3 sterren ryokan of hotel. Voorbehoud comfortabel: Op het platteland is soms geen ryokan in de comfortabele categorie; u zult daarom in een minshuku of soms in een hotel overnachten. Vindt u een minshuku te eenvoudig, dan boeken we graag een 1e klas ryokan voor u (met toeslag). Ook is het mogelijk een prachtig, traditioneel hotel i.p.v. minshuku of ryokan te boeken.

Bij minshuku en ryokan op het platteland zijn avondeten en ontbijt bijna overal inbegrepen.

1e KLAS

In Tokyo en Kyoto: U overnacht in een centraal gelegen 1e klas hotel. Maaltijden zijn niet inbegrepen (op verzoek mogelijk).
Bij alle excursies wordt u bij uw eigen hotel afgehaald.

Elders: Op het platteland reserveren we een 1e klas of comfortabele ryokan of desgewenst een westers hotel. De kamers zijn met eigen bad/ wc (meestal ook eigen badkamer in ryokan). Op het platteland zijn bij ryokans avondeten en ontbijt meestal inbegrepen.

DE LUXE

Tokyo en Kyoto: Met toeslag kunt u in vrijwel alle steden in een 5-sterren hotel of luxueuze ryokan overnachten.
We boeken zowel de moderne topklasse hotels (Prince Park Tower, Park Hyatt, Conrad, Imperial Hotel, etc. in Tokyo en het Granvia, Hyatt Regency etc. in Kyoto) als ook de meer traditionele 5 sterren hotels (Imperial, Okura in Tokyo en het Kyoto Okura, ANA en Westin Miyako hotel in Kyoto).

Topryokans in Kyoto als Hiiragiya ryokan, Tawaraya ryokan e.a. boeken we graag voor u tegen speciale prijzen.

Elders: Op het Japanse platteland zijn ryokans van 3 tot 5 sterren. Sommige 4- en 5 sterren ryokans hebben een eigen onsenbad bij de kamer. Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de superdeluxe Gora Kadan ryokan in Hakone, Asaba ryokan in Shuzenji en Horai ryokan in Atami.
Excursies starten bijna altijd vanaf uw eigen hotel.
Op het platteland is avondeten en ontbijt op de meeste plaatsen inbegrepen.

Let bij uw keuze ook op het volgende:
Niet alleen het comfortniveau maar ook een belangrijk verschil tussen de klassen in Tokyo en Kyoto is dat bij comfortabel en 1e klas de Airportbus u rechtstreeks naar uw hotel brengt en u voor bijna alle excursies bij uw eigen hotel instapt.
Bij de budget categorie is dat altijd een 1e klas hotel in de buurt van uw eigen hotel. Dit geldt zowel voor de Airportbus als voor de excursies. (De Airportbus Kyoto rijdt wel langs de budget hotels en ryokan).

Tip: Indien u uw gehele reis niet op basis van 1 bepaalde categorie wilt reizen, kunnen wij voor u een combinatie van categorieën regelen. U kunt bv. comfortabel in Tokyo verblijven en budget op het platteland. Ook bieden we bij alle categorieën de mogelijkheid om tegen meerprijs iets speciaals te boeken, b.v. een prachtige ryokan (al of niet met eigen hotspringbad) of hotel op één of meerdere plaatsen.

Tip: Wilt u graag in een ryokan slapen, maar ziet u op tegen het slapen op de grond? Vele 1e klas en luxe ryokans hebben ook Japanse kamers met bedden. Wij regelen het graag voor u! N.B. Budget en comfortabele categorie ryokans en minshuku's bieden deze optie NIET

N.B. Houdt u er rekening mee dat de gekozen klasse niet overal beschikbaar is, zoals in tempels of in zeer kleine dorpen, waar alle categorieen in dat geval dezelfde accommodatie krijgen. Dit is al verrekend in de kosten.