jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

JAPAN RAIL PASS, treinabonnementen geldig op JR treinen in heel Japan

Per trein kris-kras door Japan

Tozai Travel is officieel agent voor JR, de Japanse Spoorwegen en schrijft exchange-vouchers voor deze treinpassen uit.

Uitsluitend passagiers die als toerist naar Japan gaan kunnen de railpass gebruiken. Gaat u studeren, stage lopen of werken in Japan op een ander visum dan het toeristenvisum, dan kunt u de railpass helaas niet gebruiken.

 
shinkansen

Hoe werkt de Rail Pass?

Kies een Rail Pass die bij uw reisschema aansluit. Mocht u er uit niet komen, dan kunt u ons contacteren voor advies. Uiteraard kunt u meer dan 1 Rail Pass bestellen!
U ontvangt van ons een bevestiging per e-mail met de totale kosten en vanaf wanneer het mogelijk is om de voucher(s) op te halen. Indien u gekozen heeft voor verzending per aangetekende post, verzoeken wij u vriendelijk om het totaalbedrag over te maken.
Na ontvangst van betaling krijgt u van Tozai Travel een voucher voor de Rail Pass van uw keuze, die u binnen 3 maanden na afgifte in Japan moet inwisselen voor de daadwerkelijke Rail Pass. Op het moment van inwisselen dient u op te geven op welke datum de pas moet ingaan.

De landelijke Japan Rail Pass is verkrijgbaar voor 7, 14 of 21 dagen. Het is ook mogelijk om bij Tozai Travel een streekgebonden rail pass aan te schaffen. 
Na het inwisselen kunt u gratis reserveringen maken. Het is niet verplicht om stoelen te reserveren. U kunt pas stoelen reserveren NADAT u de exchange voucher heeft ingewisseld voor de Japan Rail Pass.
Bij de Midori-no-Madoguchi loketten (zie logo hieronder) op alle JR stations is het mogelijk om stoelen te reserveren in de treinen (waar mogelijk is).
Midori-no-Madoguchi loket

We raden u aan om te reserveren in bijv. drukke tijden daar treinen in Japan vaak erg vol zijn. Houdt u rekening met de volgende periodes: Golden Week (26 april - 6 mei), Obon seizoen (11-20 augustus) en rond Oud & Nieuw (28 december - 6 januari).

Kunnen Japanners de Japan Rail Pass kopen?

Reizigers met de Japanse nationaliteit kunnen alleen een landelijke Japan Rail Pass aanvragen, indien zij schriftelijk bewijs kunnen aanleveren dat zij minstens 10 jaar legaal in Nederland (of in een ander land buiten Japan) wonen. 
Het schriftelijk bewijs dient u bij de Japanse ambassade op te vragen. Bij het aanvragen van de Japan Rail Pass moet u uw Japanse paspoort en schriftelijk bewijs tonen.
Eind mei kunt u meer informatie hierover lezen op onze website.
Hier kunt u de officïele mededeling lezen van JR over de Japan Rail Pass.


Voor uw aanvraag dient u schriftelijk bewijs mee te nemen naar Japan dat u aan één van de bovenstaande voorwaarden voldoet, bijv. een uittreksel van de gemeente. Daarnaast krijgt u ook een checklist mee die u dient in te vullen en mee te nemen naar Japan.

Streekgebonden passen

Er zijn ook streekgebonden Japan Railpassen, deze kunt u terug vinden onder de knop 'Streekgebonden Railpassen' bovenaan deze pagina.

Bestellen

Bestellen kan via het bestelformulier. Uw namen, exact als in uw paspoort, zijn daarvoor nodig. Indien een naam verkeerd in de pas staat, moet deze helaas opnieuw uitgeschreven worden, wat €12,50 aan kosten met zich meebrengt.

U moet op het bestelformulier aangeven wanneer u naar Japan vertrekt en ook of de passen moeten worden opgestuurd of dat u ze komt halen.

Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00- 17.30 uur.

Liever losse treinkaartjes bestellen via Tozai?

Reserveringen voor losse tickets, dus ook voor de aller-snelste Nozomi-Shinkansen, kunnen van tevoren door Tozai Travel gemaakt worden. De kaartjes liggen dan klaar in uw eerste hotel. Wij bieden deze service echter alleen voor onze Japan Tour- en City Special passagiers.