jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

Amsterdam, april 2021

Geachte Tozai Travel reizigers,

Wij hopen van harte dat u allen gezond bent en met deze brief alvast weer een beetje zin krijgt om in de loop van het jaar een reis te maken of te plannen naar Japan. 

U heeft het afgelopen jaar een Corona voucher en/of een Tozai tegoedbon van ons ontvangen. Geldigheid van deze vouchers en tegoedbonnen zijn standaard een jaar. 

Voor sommigen van u komt het eind van de houdbaarheid van deze vouchers in zicht. Vandaar dat wij u graag informeren over de mogelijkheden.

Reis boeken met voucher:
Wij nodigen u uit om met uw Corona voucher een nieuwe reis te boeken. U kunt dan uw Corona voucher gebruiken om de aanbetaling van deze reis te voldoen. Uw nieuwe boeking valt dan ook onder de dekking van de SGR, net als de Corona voucher. Stel: uw Corona voucher is geldig tot 31 maart 2021. U boekt voor deze datum een nieuwe reis die vertrekt op 01 april 2022. Uw Corona voucher gebruikt u voor de aanbetaling van deze reis waarmee uw dekking van de SGR ook wordt verlengd tot 01 april 2022. Helaas kunnen wij de geldigheid van de Corona vouchers niet verlengen. 

Reis boeken met Tozai tegoedbon:
Omdat wij de Tozai tegoedbonnen zelf uitgeven (niet gegarandeerd door de SGR en niet restitueerbaar) kunnen wij de voorwaarden van deze bonnen altijd veranderen als dat in uw voordeel is. Daarom hebben wij besloten om de geldigheid van de tegoedbonnen, uitgegeven in 2020, te verlengen met 1 jaar. Daarnaast nodigen wij u uit om ook een nieuwe reis te boeken. U kunt dan uw tegoedbon gebruiken om de aanbetaling van deze reis te voldoen. Uw nieuwe boeking valt onder de dekking van de SGR maar het gedeelte dat u met een tegoedbon heeft voldaan helaas niet. 

Flexibele vertrekdata:
Wij begrijpen dat u op dit moment wellicht niet meteen een geschikte vertrekdatum kunt kiezen. Daarom maken wij het voor u mogelijk dat u de voorgenomen vertrekdatum kosteloos kunt wijzigen tot op het moment dat wij beginnen met het maken van reserveringen voor het landarrangement. Uiteraard zullen wij u hiervan op de hoogte brengen als wij op het punt staan om met deze reserveringen te beginnen. 

Wat als de nieuwe reis niet door kan gaan door Corona?
Kan Tozai Travel de reis niet uitvoeren zoals is overeengekomen? Dan gelden onze standaard voorwaarden. Dat betekent dat u of kosteloos mag verplaatsen of uw aanbetaling terugkrijgt. Zie voor meer informatie onze algemene voorwaarden (https://tozai.nl/over-tozai-travel-reisvoorwaarden)
en de voorwaarden van de ANVR (https://www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf). Heeft u een Tozai tegoedbon gebruikt om een (aan)betaling te doen? Dan krijgt u een nieuwe tegoedbon. 

Wat als u door omstandigheden geen nieuwe reis wenst te boeken?
Als u een Corona voucher heeft dan vragen wij bij het nieuw opgerichte SGR voucherfonds een lening aan zodat wij u binnen een jaar na uitgifte kunnen terugbetalen. Als u geen nieuwe reis wenst te boeken dan ontvangen wij graag van u bericht zodat wij dit op tijd kunnen regelen. Voor meer informatie over het SGR voucherfonds kunt u de volgende website raadplegen: https://www.sgr.nl/news/voucherfonds-voucher-met-sgr-garantie

Op het moment, eidn april, houden wij ons aan de belofte dat u 1 dag voor het verlopen van de geldigheid van de voucher uw restitutie ontvangt.


Heeft u aanvullende vragen dan zijn wij zowel per email als telefonisch bereikbar.

Een vleugje Japan. 
Wilt u alvast een voorproefje Japan in huis hebben? Kijkt u dan even naar de prachtige artikelen van 't Japanse Winkeltje (naast Tozai Travel) op www.japansewinkeltje-webshop.nl

Ook biedt 't Japans Cultureel Centrum taalcursussen Japans, voorlopig nog alleen online, zie daarvoor www.japansecultuur.nl

Met vriendelijke groet namens het hele Tozai Travel team,

Giny Speelman
Ken Nishigori
Nina Pouwels
Julie Soedirman
Lex Sollie
Masumi Yamada 

 

Hieronder staan een aantal handige links met betrekking tot reizen in Japan en het coronavirus: 


- JNTO's "Japan Visitor Hotline",  24/7 bereikbaar. Tel: 050-3816-2787 (vanuit het buitenland +81 50-3816-2787). Website : http://www.mlit.go.jp/kankocho/content/001328767.pdf

- World Healt Organization (WHO)'s "Q & A on coronaviruses"
Website : https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

- NHK (Engelstalig Japans nieuwsmedium): https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news

- Kyodo News (Engelstalig Japans nieuwsmedium) : https://english.kyodonews.net/

- FAQ pagina over het coronavirus van de ANVR (branchevereniging van reisorganisatoren).
De ANVR heeft n.a.v. veel gestelde vragen over het coronavirus een speciale pagina aangemaakt :
https://www.anvr.nl/archief/overzicht.aspx?tag=Corona-virus