jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

Amsterdam, juli 2021

Geachte Tozai Travel reizigers,

Wij hopen van harte dat u allen gezond bent en met deze brief alvast weer een beetje zin krijgt om in de loop van het jaar een reis te maken of te plannen naar Japan. 

Update Tozai tegoedbon-vouchers (niet restitueerbaar en niet gedekt door de SGR)
Zij die een Tozai voucher hebben ontvangen omdat hun reis niet voldeed aan de eisen van de SGR voor een Corona voucher, kunnen hun voucher uitsluitend gebruiken voor het boeken van een nieuwe reis.
Omdat het nog niet bekend is wanneer Japan weer toeristen uit Nederland toelaat, hebben wij besloten de geldigheid van deze Tozai vouchers te veranderen, zodat u meer keus hebt.

Uw Tozai tegoedbon is 1 jaar geldig vanaf de datum waarop Japan weer toeristen uit Nederland toelaat. De reis moet binnen dat jaar geboekt zijn, maar de vertrekdatum mag ook na dat jaar zijn.
Als Japan b.v. op 1 oktober 2021 de grenzen opent, kunt u tot 1 oktober 2022 uw Japanreis boeken.

Situatie Japan
Het Japanse NHK Nieuws (de Japanse NOS) meldt dat de Japanse Gezondheidsraad er vanuit gaat dat de vaccinaties in Japan in juli afgerond zullen zijn voor 60-plussers. Sinds 1 mei doen artsen en verplegers van het Japanse Self-defence leger mee aan het toedienen van de vaccinaties, waardoor de snelheid van de vaccinatie-campagne verhoogd wordt. Daarna begint de vaccinatie voor de rest van de bevolking. Ook al zijn er af en toe flinke opvlammingen van de Corona infecties, de aantallen blijven ver onder het Nederlandse aantal (op een bevolking van 127 miljoen en Nederland 17 miljoen).
Daarom hopen en verwachten wij dat toeristen uit de EU vanaf oktober weer welkom zullen zijn in Japan.

Japan reis boeken voor vertrek vanaf 1 okt. 2021
U bent dus van harte welkom om NU weer een Japanreis te boeken met aankomst in Japan in de herfst, na september 2021.
Als deze in 2021 geboekte reis toch niet door kan gaan vanwege Corona restricties in Japan, kunt u de reis gratis uitstellen of uw geld terugkrijgen. Wij beslissen dit 1 maand voor uw vertrek.

-Indien u deze reis deels met een Tozai voucher (tegoedbon) betaalt, valt dit deel niet onder de restitutie, maar wordt deze Tozai voucher verlengd met 1 jaar nadat Japan Nederlandse toeristen weer toelaat.
-Indien u uw reis van 2020 hebt uitgesteld naar zomer of herfst 2021 om uw toen gedane aanbetaling niet te verliezen, kunt u ook uw reis kosteloos verzetten tot 1 jaar na de opening van de Japanse grens.

Flexibele vertrekdata:

Wij begrijpen dat u op dit moment wellicht niet meteen een geschikte vertrekdatum kunt kiezen. Daarom maken wij het voor u mogelijk dat u de voorgenomen vertrekdatum kosteloos kunt wijzigen tot op het moment dat wij beginnen met het maken van reserveringen voor het landarrangement. Uiteraard zullen wij u hiervan op de hoogte brengen als wij op het punt staan om met deze reserveringen te beginnen. 

Wat als de nieuwe reis niet door kan gaan door Corona?
Kan Tozai Travel de reis niet uitvoeren zoals is overeengekomen? Dan gelden onze standaard voorwaarden. Dat betekent dat u of kosteloos mag verplaatsen of uw aanbetaling terugkrijgt. Zie voor meer informatie onze algemene voorwaarden (https://tozai.nl/over-tozai-travel-reisvoorwaarden) en de voorwaarden van de ANVR (https://www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf).
Heeft u een Tozai tegoedbon gebruikt om een (aan)betaling te doen? Dan blijft uw oude tegoedbon geldig tot 1 jaar nadat Japan weer geopend is. Deze tegoedbon is niet refundable.

Wat als u door omstandigheden geen nieuwe reis wenst te boeken al hebt u een Tozai voucher (tegoedbon)?
Wij hebben u de Tozai tegoedbon uit goodwill verschaft omdat uw annulering niet voldeed aan de SGR voorwaarden. Indien u de tegoedbon niet gebruikt binnen 1 jaar nadat Japan de grenzen heeft geopend, vervalt de waarde van de tegoedbon.
Hetzelfde geldt voor hen die geen Tozai tegoedbon hebben ontvangen maar hun reis kostenloos hebben mogen uitstellen in 2020 (toen gratis annuleren of uitstellen niet mogelijk was). Uiteraard geldt dit alleen voor de aanbetaling die u voor uw 2020-reis hebt gemaakt.

Heefft u aanvullende vragen dan zijn wij zowel per email als telefonisch bereikbar.


Een vleugje Japan?
Wilt u alvast een voorproefje Japan in huis hebben? Kijkt u dan even naar de prachtige artikelen van 't Japanse Winkeltje (naast Tozai Travel) op www.japansewinkeltje-webshop.nl

Ook biedt 't Japans Cultureel Centrum taalcursussen Japans, voorlopig nog alleen online, zie daarvoor www.japansecultuur.nl

Met vriendelijke groet namens het hele Tozai Travel team,

Giny Speelman
Ken Nishigori
Nina Pouwels
Julie Soedirman
Lex Sollie
Masumi Yamada 

 

Hieronder staan een aantal handige links met betrekking tot reizen in Japan en het coronavirus: 


- JNTO's "Japan Visitor Hotline",  24/7 bereikbaar. Tel: 050-3816-2787 (vanuit het buitenland +81 50-3816-2787). Website : http://www.mlit.go.jp/kankocho/content/001328767.pdf

- World Healt Organization (WHO)'s "Q & A on coronaviruses"
Website : https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

- NHK (Engelstalig Japans nieuwsmedium): https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news

- Kyodo News (Engelstalig Japans nieuwsmedium) : https://english.kyodonews.net/

- FAQ pagina over het coronavirus van de ANVR (branchevereniging van reisorganisatoren).
De ANVR heeft n.a.v. veel gestelde vragen over het coronavirus een speciale pagina aangemaakt :
https://www.anvr.nl/archief/overzicht.aspx?tag=Corona-virus