jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

Amsterdam, januari 2021

Geachte Tozai Travel reiziger, 

Hopelijk gaat het goed met u en uw naasten en kunt u weer snel naar Japan reizen met 1 van onze 25 prachtige reizen. 
Nieuws over vaccins is veelbelovend, dus wellicht kunt u in het voorjaar, zomer of herfst van 2021 weer naar Japan reizen.

In de tussentijd kunt u toch een beetje genieten van Japan via de prachtige webshop die ons Japanse Winkeltje (naast Tozai Travel) heeft geopend met bijzondere artikelen die allemaal rechtstreeks uit Japan zijn ingevoerd.
Kijkt u op 't Japanse Winkeltje (japansewinkeltje-webshop.nl)


Al sinds 21 maart 2020 worden reizigers uit Schengenlanden waaronder Nederland niet toegelaten in Japan. Daarom kunt u helaas nog niet naar Japan reizen.
Leest u het dagelijks aangepaste advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken svp : 
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/japan/reizen/reisadvies

Wilt u alvast een reis voor dit jaar plannen? Dan kunt u dat gerust doen, uw boeking valt immers onder de garantie van het SGR (Garantiefonds Reisgelden).
Wij boeken graag een van onze mooie reizen voor u en als de reis onverhoopt niet door zou kunnen gaan, dan komt de SGR wel weer met een Corona voucher of andere oplossing. 

Wilt u i.p.v. een directe boeking eerst een offerte? Dan verzoeken wij u graag via de e-mail (info@tozai.nl) contact met ons op te nemen omdat wij nog grotendeels vanuit huis werken en omdat de telefoon soms niet meteen opgenomen kan worden (020-6262272)

Het team van Tozai Travel wenst u en uw naasten veel gezondheid en een warm hart toe in deze moeilijke tijden!

 

CORONA VOUCHER nieuws

Er is op dit moment nog geen sprake van indamming van het coronavirus, en daarom is er nog geen nieuws over wanneer het mogelijk is om naar Japan te reizen als toerist.
Uiteraard houden wij berichten nauwlettend in de gaten en zullen wij u hierover tijdig informeren.
Omdat er meerdere landen dit jaar begonnen zijn met vaccinaties, zijn wij hoopvol gestemd dat spoedig maar met name in de tweede helft van dit jaar weer reizen naar het buitenland toegestaan zullen worden.

Heeft u in 2020 van ons een coronavoucher ontvangen dan is het volgende mogelijk:
1) Toezegging voor het reserveren reis (later dit jaar). Wij verwerken uw coronavoucher als aanbetaling, waardoor uw bestelling onder de SGR voorwaarden gedekt blijft, ook na het vervallen van de geldigheid van de coronavoucher.
U dient wel voor het verlopen van deze Coronavoucher de reis te hebben aangevraagd d.m.v. een email. De geldigheid van deze Corona voucher is niet verlengbaar.

2) Uitbetaling; uiterlijk aan het eind van de geldigheidsdatum kan het bedrag van de corona voucher teruggestort worden op uw bankrekening.
Op dit moment zijn wij in afwachting van de Voucherbank, waar de regering garant voor staat.
De Voucherbank is in het leven geroepen om te voorkomen dat reisorganisaties door de coronacrisis failliet gaan. De regering is nog bezig met de uitwerking van de Voucherbank, die het uitbetalen van vouchers aan klanten mogelijk maakt. Naar verwachting kunnen wij in de loop van maart 2021 hier gebruik van maken.

Tot het moment waarop de Voucherbank in werking wordt gesteld, heeft de ANVR/SGR reisbureaus toestemming gegeven te wachten met uitbetaling van het voucherbedrag tot 1 dag voor de geldigheidsduur van de voucher verstrijkt (dus binnen 1 jaar).

3) Tozai voucher.
Hebt u van ons een Tozai voucher gekregen (dit is geen Corona voucher, is niet restitueerbaar en is alleen te gebruiken voor een reis naar Japan)? Wij hebben besloten de geldigheid van deze vouchers met 1 jaar te verlengen omdat u nog steeds niet naar Japan kunt reizen.

Dus als uw Tozai voucher  b.v. op 15 maart 2021 afloopt, dan is deze nu geldig tot 15 maart 2022.

 
Hieronder staan een aantal handige links met betrekking tot reizen in Japan en het coronavirus: 


- JNTO's "Japan Visitor Hotline",  24/7 bereikbaar. Tel: 050-3816-2787 (vanuit het buitenland +81 50-3816-2787). Website : http://www.mlit.go.jp/kankocho/content/001328767.pdf

- World Healt Organization (WHO)'s "Q & A on coronaviruses"
Website : https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

- NHK (Engelstalig Japans nieuwsmedium): https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news

- Kyodo News (Engelstalig Japans nieuwsmedium) : https://english.kyodonews.net/

- FAQ pagina over het coronavirus van de ANVR (branchevereniging van reisorganisatoren).
De ANVR heeft n.a.v. veel gestelde vragen over het coronavirus een speciale pagina aangemaakt :
https://www.anvr.nl/archief/overzicht.aspx?tag=Corona-virus