jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

28 juli 2022

Geachte Tozai Travel reizigers,

Wij hopen van harte dat u allen gezond bent en weer zin hebt om een reis te maken of te plannen naar Japan. 

GROEPSREIZEN in AUG en SEPT 22, JA u kunt mee!

Tozai Travel biedt 11 daagse all inclusive Tours voor  Eur 5600 p.p. (toeslag Eur 1085 voor 1 pers.).

Vertrek elke zaterdag van 16 juli t/m 17 sept. 2022. Latere data nog niet bekend.

U kunt met onze bevestiging een toeristenvisum aanvragen bij de Japanse ambassade in Den Haag. (duur 1 week).

Verdere details zie iets verder naar onderen.

 

Ter voorbereiding alvast een vleugje Japan?
Wilt u alvast een voorproefje Japan in huis hebben? Kijkt u dan even naar de prachtige artikelen van 't Japanse Winkeltje (naast Tozai Travel) op www.japansewinkeltje-webshop.nl

Ook biedt 't Japans Cultureel Centrum taalcursussen Japans, waaronder een korte beknopte cursus Japans en workshops zoals Japanse Calligrafie, Matcha proeven en nog meer; zie daarvoor www.japansecultuur.nl


SITUATIE JAPAN
Het Japanse NHK Nieuws (de Japanse NOS) meldt dat het aantal besmettingen de laatste dagen nog steeds flink oploopt.

VERTREK in AUG of SEPT.  2022?
Sinds 10 juni worden per dag 20.000 toeristen toegelaten. In eerste instantie alleen in groepsverband, groepen samengesteld door Touroperators. Voor juni hebben 100 mensen een aanvraag voor zo'n groepsreis gedaan, voor juli 1000 mensen, maar nog steeds in strikt groepsverband: vast schema, verplichte Tourconductor en zeer korte Tours, de meeste niet langer dan 10-11 dagen.

Nederland valt onder de "blauwe landen" categorie, waarvan toeristen in groepsverband Japan in mogen, maar individuele toeristen nog steeds niet.

GROEPSREIZEN in AUG en SEPT. 2022, latere data volgen

Tot Japan de grenzen voor individuele toeristen opent, kunt u met Tozai Travel toch naar Japan!

Tozai Travel biedt 11 daagse all inclusive Tours voor  Eur 5600 p.p. (toeslag Eur 1085 voor 1 pers.).

Incl. vliegticket Japan, 1e klas hotels, 3 maaltijden per dag, excursies met Engels sprekende gids, alle vervoer, ook van en naar vliegveld bij aankomst en vertrek.

Route  Amsterdam- Tokyo- Nikko- Tokyo- Mt. Fuji- Kyoto-  Hiroshima- Miyajima- Nara- Tokyo-Amsterdam.
9 dagen in Japan, 2 voor de vlucht dus ca. 11 dagen (afh. van vluchttijden)

Vertrek elke zaterdag van 16 juli t/m 17 sept. 2022. Latere data nog niet bekend, maar ze blijven vermoedelijk doorgaan op zaterdagen tot Japan de grenzen opent voor individuele passagiers.
De kosten kunnen hoger worden als het vliegticket naar Japan niet in de goedkoopste klasse geboekt kan worden.

U vliegt individueel naar Japan. Vanaf aankomst tot vertrek maakt u deel uit van een internationaal groep(je). Min. deelname groepjes: 2 personen.
Businessclass is mogelijk met ca Eur 1850-1985- toeslag (Ticketuitgifte 1 maand voor vertrek; Ticketuitgifte binnen 1 maand tot 2 weken voor vertrek ook mogelijk met Eur 375 toeslag)

Mag ik eerder aankomen of later vertrekken dan de data van de groepsreis? (b.v. omdat de vluchttijden niet aansluiten of omdat ik langer wil blijven)

Ja, dat is toegestaan op strikte voorwaarden.  De gehele reis moet vastgelegd worden.
De groepsreis begint op zondag (dag 1) en eindigt na 8 dagen op maandag (dag 9). 
Voor het aantal dagen dat u ervoor aankomt of erna vertrekt kunt u alleen met een Engels-sprekende gids reizen. Accommodaties en reisprogramma moeten bij boeking vastgelegd worden.
Programma mag echter wel door uzelf samengesteld worden. Alle kosten voor het programma, ook die voor de gids, moeten vooraf betaald worden.
Indien er accommodaties buiten Tokyo, Kyoto of Osaka bij betrokken zijn, moet vervoer, accommodatie en volpension voor de gids ook door u betaald worden.
Alleen even op stap  gaan of alleen ergens gaan eten is beperkt mogelijk, de gids moet er altijd bij zijn. De gids hoeft echter niet samen met u te eten, maar wacht dan buiten tot u klaar bent. 
Hetzelfde geldt voor een bezoek aan b.v. Disneyland, een museum, shoppen, de gids hoeft niet mee naar binnen maar moet weten waar u, in de buurt, bent.
Lunch en diner hoeven niet in het hotel plaats te vinden en hoeven ook niet van tevoren worden besproken. Tozai kan erg leuke restaurants voor u reserveren, die indien ter plekke geboekt waarschijnlijk geen plaats meer hebben.
Als wij reserveren, dient u dit van tevoren te betalen.

De Engels-sprekende gids kost Eur 550 per dag  per gezelschap(dus niet p.p.). Hierbij zijn extra kosten voor de gids, zoals hierboven genoemd, nog niet inbegrepen.

Visum vereist (duur ca. 1 week) aanvraag uitsluitend mogelijk met onze bevestiging en onze uitnodigingsbrief: het ERFS certificaat. De kosten van dit certificaat brengen wij u in rekening en zijn Eur 35 p.p.
Reisverzekering is verplicht, kan via Tozai net als annuleringsverzekering. Negatieve PCR test die aan de Japanse eisen voldoet (binnen 72 uur voor vertrek) vereist. Niet alle vaccinatie centra bieden deze PCR test, let u daar goed op.
Corona vaccinaties niet verplicht voor Nederlanders.

De annuleringsverzekering die wij bieden (Allianz), geeft recht op annulering als u besmet raakt met Corona vlak voor vertrek. 
Hebt u Corona kort voor vertrek? Is dat gedekt?  Ja zegt Allianz: "We zien het hebben van corona als ziekte waardoor u de reis kunt annuleren. Dit moet u aantonen aan de hand van een PCR-test of Antigeen-test van de GGD of commerciële aanbieders. De kosten hiervoor komen voor uw eigen rekening. Wij vergoeden in dat geval de annuleringskosten".

Details van de Japanse regering over uw verplichtingen vlak voor vertrek en na aankomst in Japan: COVID-19: Practical Information for Traveling to Japan | Travel Japan(Japan National Tourism Organization)

-----


Vanaf de zomer wordt het aantal toeristen stapsgewijs verder verhoogd, hopelijk ook voor individuele reizigers.

Het vervelende is dat de Japanse regering zo traag is met het besluit hiertoe. Het enige wat de regering zegt is dat ze stap-voor-stap meer toeristen zullen toelaten, maar over wanneer individuele toeristen Japan weer in mogen, rept men met geen woord. Zeer frustrerend. Het hoge aantal besmettingen in Japan zal daar ongetwijfeld ook invloed op hebben.

Het aantal besmettingen is vergeleken met Nederland iets hoger, IC opname iets boven de  100 op een bevolking van 126 miljoen.
Soms beslist men snel en gaat een beslissing na een paar dagen in, dus het kan elk moment veranderen, maar het blijft vooralsnog afwachten.... 

Ticket afgifte datum verkort voor individuele passagiers
Daarom hebben we voor individuele passagiers die bij ons hebben geboekt, de KLM toeristenklasse tickets deadline (uiterste datum van ticketuitgifte) kunnen uitstellen tot 19 dagen voor vertrek.
Voor onze goedkoopste businessclass tickets blijft de deadline helaas 1 maand voor vertrek.
Wel bieden we een KLM hoger tarief businessclass waarbij we kunnen wachten met ticketafgifte tot 11 dagen voor vertrek. De toeslag is ca. Eur 375 p.p.

Wij beslissen 1 maand voor vertrek of wij de reis kunnen uitvoeren maar voor vertrek in juli en augustus kunt u dus wachten tot 19 dagen voor vertrek omdat dan pas het KLM toeristenklasse ticket hoeft te worden uitgeschreven.o
U kunt als Japan de grenzen dan nog niet heeft geopend voor individuele toeristen alsnog kiezen voor een groepsreis of uw reisgeld terugkrijgen (met uitzondering van het KLM ticket bedrag waarvoor u een voucher krijgt die 1 jaar geldig is voor een reis naar Japan) of de reis uitstellen en de aanbetaling laten staan.

Indien u niet wilt wachten tot 1 maand voor vertrek, gelden onze normale annuleringskosten.


Een negatieve PCR test is tot nader order vereist voor vertrek.  

Japan reis boeken voor vertrek in 2022
U bent van harte welkom om een Japanreis te boeken met vertrek in 2022, we hopen dat vertrek zeer snel weer  mogelijk is.
Als uw reis, geboekt in 2022, toch niet door kan gaan vanwege Corona restricties in Japan, kunt u de reis gratis uitstellen of uw geld terugkrijgen met uitzondering van het KLM ticket, want KLM geeft geen refunds maar een voucher (min. 1 jaar geldig) voor een toekomstige Japan reis. Wij hoeven uw KLM ticket echter pas 1 maand voor vertrek uit te schrijven.

Wij verzoeken u heel vroeg een (geheel vrijblijvende en kosteloze) reservering bij ons aan te vragen daar de vluchten in de zomer en herfst van 2022 nu al heel erg vol zitten.

Ook de meeste andere maatschappijen hanteren de regel dat men een voucher geeft i.p.v. restitutie indien de vliegtickets zijn uitgeschreven. (Erg goedkope tickets hebben soms de regel dat annuleren niet mogelijk is. Kiest u zo'n ticket dan zijn helaas alle gevolgen voor uw rekening).
Wij beslissen 1 maand voor vertrek of de reis uitgevoerd kan worden. Indien u zelf daarvoor annuleert, gelden onze normale annuleringsvoorwaarden.

N.B.
-Indien u deze reis deels met een Tozai voucher (tegoedbon) betaalt, valt dit deel niet onder de restitutie, maar wordt deze Tozai voucher verlengd met 1 jaar nadat Japan Nederlandse toeristen weer toelaat.
-Indien u uw reis van 2020  of 2021 hebt uitgesteld naar zomer of herfst 2022 om uw toen gedane aanbetaling niet te verliezen, kunt u ook uw reis kosteloos verzetten tot 1 jaar na de opening van de Japanse grens.

GEVACCINEERD of NIET-gevaccineerd?

Het beperkte aantal mensen (exchange-studenten met studentenvisum, enkele zakenmensen met visum) dat op het moment Japan in mag (uitsluitend met een vooraf verkregen visum!), is geheel gevaccineerd en heeft een verplichte negatieve PCR test voor vertrek moeten tonen. 

Mensen die geheel gevaccineerd zijn (incl. 1 booster) mogen na aankomst in Japan zonder quarantaine meteen doorreizen.
Een negatieve PCR test blijft wellicht verplicht (voor vertrek van Schiphol), zoals op het moment geldt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TIJDELIJK LANGERE VLUCHTTIJDEN naar Japan

Vanwege Corona en de oorlog in Oekraine, vliegt de KLM op het moment niet elke dag naar Tokyo en Osaka.

Bovendien duurt de reis nu, om Russisch luchtruim te ontwijken, 16 uur i.p.v. 11-12 uur.
Op weg naar/van  Japan wordt nu een korte stop gemaakt in Seoul, Korea. 

 Het KLM schema is veranderd vanwege de oorlog in Oekraine. Voorlopig is het schema: 

Amsterdam - Tokyo op woensdag en zaterdag,  vertrek 20.10 uur, aankomst 19.00 uur op de volgende dag.
Tokyo - Amsterdam  op donderdag en zondag,  vertrek 20.45 uur, aankomst 07.45 uur op de volgende dag. 

Amsterdam - Osaka op maandag en vrijdag,     vertrek 20.10 uur, aankomst 18.20 uur op de volgende dag
Osaka - Amsterdam op dinsdag en zaterdag,     vertrek 19.55 uur,  aankomst 06.15 uur op de volgende dag.

 Alle tijden zijn lokale tijden

 

Tozai's reisvoorwaarden
Zie voor meer informatie onze algemene voorwaarden (https://tozai.nl/over-tozai-travel-reisvoorwaarden) en de voorwaarden van de ANVR (https://www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf).
Heeft u een Tozai tegoedbon gebruikt om een (aan)betaling te doen? Dan blijft uw oude tegoedbon geldig tot 1 jaar nadat Japan weer geopend is. Deze tegoedbon is niet refundable.
Wat als u door omstandigheden geen nieuwe reis wenst te boeken al hebt u een Tozai voucher/tegoedbon?

Wij hebben u de Tozai tegoedbon uit goodwill verschaft omdat uw annulering niet voldeed aan de SGR voorwaarden. Indien u de tegoedbon niet gebruikt binnen 1 jaar nadat Japan de grenzen heeft geopend, vervalt de waarde van de tegoedbon.
Hetzelfde geldt voor hen die geen Tozai tegoedbon hebben ontvangen maar hun reis kostenloos hebben mogen uitstellen in 2020 (toen gratis annuleren of uitstellen niet mogelijk was).
Uiteraard geldt dit alleen voor de aanbetaling die u voor uw 2020-reis hebt gemaakt.

Verzekering incl. COVID 19 dekking
Tozai Travel biedt reis- en annuleringsverzekeringen inclusief speciale COVID-19 dekking aan van Allianz Global Assistance
Voor meer informatie hierover, gaat u naar onze Verzekeringen pagina

Heefft u aanvullende vragen dan zijn wij zowel per email als telefonisch bereikbar.

Met vriendelijke groet namens het hele Tozai Travel team!

 

Hieronder staan een aantal handige links met betrekking tot reizen in Japan en het coronavirus: 


- NHK (Engelstalig Japans nieuwsmedium): https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news

- Kyodo News (Engelstalig Japans nieuwsmedium) : https://english.kyodonews.net/

- ANVR FAQ pagina over Corona van de ANVR (branchevereniging van reisorganisatoren).
  De ANVR heeft n.a.v. veel gestelde vragen over het coronavirus een speciale pagina aangemaakt:
  https://www.anvr.nl/archief/overzicht.aspx?tag=Corona-virus