jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

Reisvoorwaarden Tozai Travel Japan Tours

Tozai Travel hanteert naast de ANVR voorwaarden tevens eigen annuleringsvoorwaarden die afwijken van die van de ANVR. 
Dit zijn de voorwaarden : https://www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf
Als reisorganisatie / touroperator hebben wij het recht om afwijkende voorwaarden te hanteren, zie svp de ANVR reisvoorwaarden, artikel 9.2.c.
Verder gelden de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds- voorwaarden, die u kunt vinden op hun websites: www.anvr.nl , www.sgr.nl en www.calamiteitenfonds.nl

Inbegrepen is:

Retourticket Japan in de toeristenklasse per KLM lijndienst. Overnachtingen als omschreven in de Tours. Alle vervoer, behalve lokaal vervoer. Excursies, genoemd in de Tours, met Engelssprekende gids. Lunches voor zover genoemd in de Tours. Bij de meeste Minshuku's/Ryokans ontbijt en avondeten. Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen

Niet inbegrepen is:

Transfers en excursies, tenzij vermeld. Enkele bustickets die niet van tevoren kunnen worden verzorgd. Reis- en/of annuleringsverzekering. Maaltijden en lokaal vervoer, tenzij vermeld. Visumkosten, tenzij vermeld.

Betaling

Gelijktijdig met de reservering een aanbetaling van 30% van de totale reissom (min. € 1000) per persoon en de premie van de annuleringsverzekering, indien u die hebt afgesloten. De aanbetaling kan met uw pinpas of contant voldaan worden. Ook kunt u de aanbetaling overmaken, t.n.v. Tozai Travel, ING rek nr. NL22INGB0003731020 of ABN rek nr.  NL39ABNA0541510894. Wij verzoeken u vriendelijk het restant uiterlijk 2 maanden voor vertrek te voldoen.

Annuleringskosten

Tot 2 maanden voor vertrek: de aanbetaling
van 2 maanden - 6 weken voor vertrek € 2500 pp (met een mimimum van het aanbetaalde bedrag)
van 6 weken - 1 maand voor vertrek 50% van de reissom
van 1 maand- 14 dagen voor vertrek: 75% van de reissom
Binnen 14 dagen voor vertrek 100% van de reissom
N.B. Indien de vliegtickets op de datum van annulering al zijn uitgeschreven, worden (afhankelijk van de ticketvoorwaarden) bovenstaande annuleringskosten verhoogd met de ticketkosten. N.B. Door Tozai reeds betaalde visumkosten en kosten voor speciale bezoeken (b.v. in Kyoto)  kunnen in geen geval gerestitueerd worden.
Hieronder vallen ook hotels die meteen bij reservering geheel betaald moesten worden en niet kosteloos geannuleerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid

Tozai Travel en/of haar agenten kunnen in geen enkel opzicht aansprakelijk worden gesteld voor verlies, schade, kwetsing of ongeval veroorzaakt aan/door personen of goederen,aan/door vervoermiddelen. De reiziger dient zich uit dien hoofde direct tot de vervoerder van dat bedrijf te wenden, voor zover verzekering deze aansprakelijkheid niet dekt. Tozai Travel kan niet aansprakelijk worden gesteld voor kosten ontstaan door vertraging van vervoermiddelen. Restitutie van niet of gedeeltelijk niet gebruikte diensten is niet mogelijk. Wijziging in bestaande reservering: € 50 p.p. tot 8 weken voor vertrek. Binnen 8 weken voor vertrek is wijzigen niet meer mogelijk.

Verzekeringen

Tozai Travel is agent voor verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance. Wij raden u aan gelijktijdig met de reservering een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Als u deze bij Tozai afsluit hebt u er verder geen omkijken naar en mocht er onverhoopt iets gebeuren, weet Tozai exact waar u bent. De tarieven vindt u op het aanmeldingsformulier op het inlegvel. Het aanmeldingsformulier sturen wij ook gelijktijdig met een offerte mee.
Indien u een doorlopende verzekering hebt, checkt u dan meteen het bedrag dat bij annulering wordt uitgekeerd, meestal is dat slechts € 1200 p.p.! U kunt het verschil eventueel bijverzekeren bij Tozai Travel.
Algemene voorwaarden en voorwaarden reis-&annuleringsverzekering Allianz Assistance

Voorbehoud

Tozai Travel behoudt zich het recht voor om vanwege internationale tariefswijzigingen (vlieg-, hotel- en tour-tariefsverhogingen) en vanwege internationale valutawijzigingen, de reissom te wijzigen Indien een reis door onvoorziene oorzaken (ter beoordeling van de organisatie) niet kan doorgaan, is de organisator niet gehouden tot meer dan kennisgeving daarvan aan de deelnemers en tot restitutie van het betaalde bedrag. Aan vergoeding van de schade aan de betrokken personen ontstaan door het niet doorgaan van de reis is de reisorganisator niet gehouden.

N.B. Bij reserveringen binnen 8 weken voor vertrek wordt per persoon € 35 extra in rekening gebracht.

Paspoorten en visa

Voor reizen naar Japan dient uw paspoort na afloop van de reis nog geldig te zijn. Gaat u ook naar andere landen, bijv. China of Rusland, dan is het zelfs zo dat uw paspoort nog 6 maanden na afloop van uw reis geldig moet zijn.
VISA: Tozai adviseert uitsluitend over de benodigde visa. U bent zelf verplicht na te gaan of u (doorreis-) visa nodig hebt voor de landen die u bezoekt. Vooral passagiers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse dienen alle benodigde documenten te (her)checken. Visa-bepalingen veranderen namelijk nogal eens. Nederlanders hebben voor Japan en Hongkong geen visum nodig, voor China, Mongolië en Rusland is wel een visum vereist.

Wijzigingen programma:

Het kan voorkomen dat er wijzigingen plaatsvinden in de inhoud van excursies of dat die op andere dagen vallen. Dit kan vooral op speciale feestdagen voorkomen wegens files.