jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

Accommodatie: budget, comfortabel, 1e klas of de luxe

In de standaardcategoriën van onze tours kunt u kiezen uit de volgende accommodatie:

BUDGET

2 sterren accommodatie.
Bij westerse hotels kamer met bad/wc, bij Japanse accommodatie gemeenschappelijke badkamer, afsluitbaar bij kleine minshuku, naar sekse gescheiden bij grote minshuku.

In Tokyo verblijft u in een westerse-stijl toeristenklasse hotel, hartje centrum.
Ontbijt is hier gratis inclusief (alleen voor Tozai passagiers!)
De kamers zijn niet groot maar voorzien van badkamer en WC.
Voor de excursies gaat u naar een nabijgelegen pick-up hotel.

In Kyoto overnacht u in een eenvoudig Westers hotel (kamers met bad/wc) of in een sfeervolle ryokan (kamers zonder bad/wc); met een kleine toeslag kunt u overnachten in een leuke ryokan, die kamers met eigen bad/wc bieden.
Voor de excursies gaat u naar een pick-up hotel in de buurt van uw hotel of ryokan.

COMFORTABEL

3 sterren niveau.

Bij westerse hotels kamer met bad/wc; bij Japanse accommodatie meestal kamer met eigen wc/wastafel en gemeenschappelijke badkamer (afsluitbaar); soms zijn er kamers met bad.
Voorbehoud comfortabel: Op het platteland is soms geen ryokan in de comfortabele categorie; u zult daarom in een minshuku of soms in een hotel overnachten. Vindt u een minshuku te eenvoudig, dan boeken we graag een 1e klas ryokan voor u (met toeslag). Ook is het mogelijk een prachtig, traditioneel hotel i.p.v. minshuku of ryokan te boeken.

In Tokyo en Kyoto verblijf in een 3 -sterrenhotel, kamer met eigen bad/wc.
Bij vrijwel alle excursies wordt u bij uw eigen hotel afgehaald.

Tegen meerprijs kunt u in Tokyo of in Kyoto overnachten in een comfortabele ryokan.

1e KLAS

In Tokyo en Kyoto: U overnacht in een centraal gelegen 1e klas hotel.
Bij alle excursies wordt u bij uw eigen hotel afgehaald.

Elders: Op het platteland reserveren we een 1e klas of comfortabele ryokan of desgewenst een westers hotel. De kamers zijn met eigen bad/ wc (meestal ook eigen badkamer in ryokan).

DE LUXE

Tokyo en Kyoto: U verblijft in vrijwel alle steden in een 5-sterren hotel of luxueuze ryokan.
We boeken zowel de moderne topklasse hotels (Prince Park Tower, Park Hyatt, Conrad, Imperial Hotel, etc. in Tokyo en het Granvia, Hyatt Regency etc. in Kyoto) als ook de meer traditionele 5 sterren hotels (Imperial, Okura in Tokyo en het Kyoto Okura, ANA en Westin Miyako hotel in Kyoto).

Topryokans in Kyoto als Hiiragiya ryokan, Tawaraya ryokan e.a. boeken we graag voor u tegen speciale prijzen.

Elders: Op het Japanse platteland zijn ryokans van 3 tot 5 sterren. Sommige 4- en 5 sterren ryokans hebben een eigen onsenbad bij de kamer. Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de superdeluxe Gora Kadan ryokan in Hakone, Asaba ryokan in Shuzenji en Horai ryokan in Atami.
Excursies starten bijna altijd vanaf uw eigen hotel.

Let bij uw keuze ook op het volgende:

Niet alleen het comfortniveau maar ook een belangrijk verschil tussen de klassen in Tokyo en Kyoto is dat bij comfortabel en 1e klas de Airportbus u rechtstreeks naar uw hotel brengt en u voor bijna alle excursies bij uw eigen hotel instapt.
Bij de budget categorie is dat altijd een 1e klas hotel in de buurt van uw eigen hotel. Dit geldt zowel voor de Airportbus als voor de excursies. (De Airportbus Kyoto rijdt wel langs de budget hotels en ryokan).

Tip: Indien u uw gehele reis niet op basis van 1 bepaalde categorie wilt reizen, kunnen wij voor u een combinatie van categorieën regelen. U kunt bv. comfortabel in Tokyo verblijven en budget op het platteland. Ook bieden we bij alle categorieën de mogelijkheid om tegen meerprijs iets speciaals te boeken, b.v. een prachtige ryokan (al of niet met eigen hotspringbad) of hotel op één of meerdere plaatsen.

Tip: Wilt u graag in een ryokan slapen, maar ziet u op tegen het slapen op de grond? Vele 1e klas en luxe ryokans hebben ook Japanse kamers met bedden. Wij regelen het graag voor u! N.B. Budget en comfortabele categorie ryokans en minshuku's bieden deze optie NIET

N.B. Houdt u er rekening mee dat de gekozen klasse niet overal beschikbaar is, zoals in tempels of in zeer kleine dorpen, waar alle categorieën in dat geval dezelfde accommodatie krijgen. Dit is al verrekend in de kosten.