jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

Nina aan het woord
 

Vaak krijg ik de vraag van klanten: Welke reis raad jij aan?

Nou is dat natuurlijk heel persoonlijk en ook heel moeilijk om te beantwoorden.
Want eigenlijk zijn al onze reizen leuk en gevarieerd.
Maar mijn favoriete reis blijft toch onze Minshuku G reis.


Wat maakt deze reis zo bijzonder?  

In de reis passen alle middelen van vervoer. U reist met de Shinkansen (hogesnelheidstrein), met kleine en grote boottochten en per auto. U ziet het land dus op veel verschillende manieren, en elke manier is een leuke ervaring.  
Verder is het erg divers: stad, platteland, cultuur en natuur.  
 

Ik zal in mijn woorden de reis aan u introduceren:

De reis begint in Kyoto, waar men meteen de Japanse cultuur leert kennen in een stedelijke sfeer.
Fietsen is hier trouwens zeer aan te raden, nog een vervoersmiddel dus!

Met de Shinkansen reist u door naar Hiroshima, waar u het atoombom monument, vredespark en museum (in 2019 weer geopend na renovatie) bezoekt. Wilt u de reis inkorten of elders verlengen, dan is het mogelijk de overnachting in Hiroshima over te slaan en aan het einde van de middag per boot meteen door te reizen naar het prachtige eiland Miyajima.

Miyajima is een beetje toeristisch maar ooh zo leuk! Het dorpje is zeer klein en het wemelt er van de erg nieuwsgierige hertjes. Misschien kent u Miyajima al van de vele foto’s van de rode torii (entree poort voor een tempel) in zee.  

Als je op Miyajima overnacht maak je alle getijden mee, en kun je bij eb “wadlopen” naar de poort.
Ontsnap overdag aan de drukte met een wandeling de berg op, spectaculair met herfstkleuren in november. (Er is ook een kabelbaan voor de luiaards of mensen die minder goed ter been zijn)
In de lente en zomer is een dagje strand aan de Oostkant van het eiland natuurlijk ook heerlijk.

Per boot steekt u daarna de Japanse Binnenzee over naar Matsuyama op het eiland Shikoku.  

De reis vervolgt u (als u ervoor openstaat) per auto. Rijden over Shikoku is prachtig en zeer ontspannen.
Het is daar erg rustig en de auto biedt zoveel mogelijkheden! Shikoku is voor velen bekend vanwege de 88-tempel pelgrimage. Met de auto komt u gemakkelijk bij de mooiste maar vaak afgelegen gelegen tempels.

U bezoekt op Shikoku een schattig dorpje waar u zich echt in landelijk Japan waart, gevolgd door een verblijf in het prachtige ongerepte berggebied van de Iya vallei met vele onsen (hete bronnen).

De laatste stop op het zuidelijke eiland is Takamatsu, een erg leuke stad om te winkelen maar een bezoek aan de tuin Ritsurin mag zeker niet ontbreken. Ruim opgezet en met veel verschillende paden, heeft u gegarandeerd een rustiger bezoek dan wanneer u een tuin uit de Japanse top 3 zou bezoeken, maar zeker niet minder mooi!

Per boot gaat u naar het eilandje Naoshima, in de Japanse Binnenzee. Op dit eiland heeft in samenwerking met de lokale bevolking architect Ando Tadao een museum voor moderne kunst gebouwd. Sindsdien zijn er meerdere musea bijgekomen en staan er verspreid over het eiland (en een paar andere in de omgeving) veel projecten. Zelfs als u niet veel met musea of moderne architectuur heeft, is het leuk om te bezichtigen. Wilt u een beetje rust, dan is een dagje aan het strand ook een optie.

Naar keuze kan men de reis vervolgen met een bezoek aan Kurashiki (met mooie oud stadskern) op het vasteland of voor de liefhebbers terug naar Takamatsu en per auto over het eiland Awaji rijden voor bezichtiging van andere projecten van Ando Tadao in het Noorden van Awaji eiland.

Ik raad altijd iedereen aan om de reis af te sluiten in Hotel Nikko Kansai Airport op de luchthaven. De vluchten terug naar huis gaan al vroeg, en zo hoef je niet voor dag en dauw op pad, en sluit u de reis af met een ontspannen en vast en zeker een zeer voldaan gevoel!


Extra tip: Is dit uw eerste bezoek aan Japan en mist u Tokyo? U kunt ook een verlenging vooraf nemen, aanvliegen op Tokyo en na enkele dagen doorreizen naar Kyoto om daarna de Minshuku G reis te volgen. 

ritsurin nina

Met het gezin voor de bloeiende lelies in Ritsurin, Takamatsu